7 LinkedIn tips

[photo news:7 LinkedIn tips]

Daan   31-07-2019  

Er zijn weer een aantal nieuw toepassingen op LinkedIn, maar we hebben ook wat tips.

1. Voicemail bericht
Je kan tegenwoordig op mobiel, via de chat, ook voicemailberichten bij jouw connecties kunt achterlaten. Voor als je geen tijd hebt om te typen of als je jouw bericht écht een persoonlijk tintje wil geven. Handig!

2. Eenvoudiger een bedrijf volgen
Als je iemand uitnodigt op LinkedIn, krijg je nu direct de mogelijkheid om het bedrijf van deze persoon te volgen. Een mooie manier om nog meer te weten te komen over jouw (potentiële) klant of werkgever. En des te meer een reden om jouw bedrijfspagina op orde te brengen.

3. Direct laten bellen met jouw bedrijf
Opgelet beheerders van LinkedIn-bedrijfspagina’s! Een nieuwe optie voor je ‘LinkedIn Page’ (de nieuwe naam voor company pages) is het toevoegen van een telefoonnummer. Het telefoonnummer licht blauw op en is klikbaar. Handig voor mobiele gebruikers: een groep die alleen maar groter wordt!

4. Documenten delen
Relatief nieuw op LinkedIn is de mogelijkheid om documenten te delen met je netwerk. Zowel personen als bedrijven kunnen dit. Dit kan nog wel eens van pas komen. Daarnaast wordt je bericht beter en verder verspreid in je netwerk als je nieuwe functionaliteiten inzet. Met andere woorden: het algoritme geeft het voorrang. Een groot voordeel van dit type content is dat het – mits goed opgemaakt – opvalt in de tijdlijn. Je krijgt relatief veel ruimte voor je update. Je volgers kunnen het document downloaden én zelf opnieuw delen. Zorg dus voor een goede branding.

5. Zoeken naar content op LinkedIn
Gebruik jij de zoekfunctie van LinkedIn weleens om content te vinden? Typ het onderwerp in de zoekbalk, klik op het vergrootglas en selecteer vervolgens content. Je kunt je zoekopdracht hierna ook nog verfijnen door op ‘all filters’ te klikken. Zo vind je bijvoorbeeld opties om je/een bedrijfsnaam, tijdstip van posten en de branche van de afzender in te vullen. Op die manier ben je altijd op de hoogte van ontwikkelingen (bij potentiële klanten?), kun je inspiratie opdoen en eenvoudig content van anderen vinden en delen.

6. Teksten opmaken, het kan!
LinkedIn is helaas niet voorzien van opmaakmogelijkheden voor je tekst. Kopjes, vet of cursief? Helaas… dat kan niet, terwijl het soms wel handig kan zijn in je updates, maar bijvoorbeeld ook in je profiel of in de bedrijfsomschrijving op de bedrijfspagina. Daar is gelukkig een oplossing voor! Via tools zoals Coolsymbol.com kun je heel eenvoudig diverse variaties van je tekst maken met verschillende lettertypes.

7. Taggen in foto’s (voor bedrijven)
Het is mogelijk om via je bedrijfspagina personen (geen bedrijven) te taggen in afbeeldingen. Je kunt de tag later niet meer verplaatsen, dus denk goed na over de plaats van de tag in de foto. De getagde persoon krijgt een notificatie. Zet dit slim in voor (nog) meer engagement op je posts.

Sofort Kontakt

Nachrichten