9 useful apps for your holidays

[photo news:9 useful apps for your holidays]

Lourens Touwen   28-06-2016  

Just looking for an ATM in an unknown city? Or searching for the right word in Spanish? Just two examples we all sometimes encounter during a holiday abroad. But luckily you have your phone! There are many useful apps that can take you quickly to the nearest ATM machine or give you (also offline) a good translation of that essential Word. We have 9 handy travel apps for your. They make your life a lot easier during your next vacation.

 

1. HERE Maps-navigate all over the world (offline)

HERE Maps is een gratis navigatie app met gedetailleerde kaarten van alle continenten. De app werkt erg snel en de navigatie ziet er overzichtelijk uit. Het grote voordeel van deze app is dat je kaarten van (vrijwel) alle landen kunt downloaden, zodat je dus ook offline kunt navigeren.

 

2. Yelp - Altijd de beste restaurants bij jou in de buurt

Yelp helpt je met het vinden van de beste restaurants, cocktailbars of cafétjes bij jou in de buurt. Geselecteerd en beoordeeld door de bewoners van de stad waar je bent. De app is vooral in de VS razend populair en hier is het aanbod bedrijven ook enorm. Helaas valt dit in andere landen nog tegen. Dus ga je naar de VS? Dan zeker deze even downloaden.

 

3. Nearby ATM - Wat is de dichtstbijzijnde pinautomaat?

Met deze app bespaar je een hoop tijd en moeite bij het zoeken naar een pinautomaat. Altijd handig in een gebied waar je de weg niet weet of de taal niet spreekt.

 

4. Google Translate (offline) - Ter plekke offline vertalen

Uiteraard kent iedereen de online vertaaldienst Google Translate. Het is nu ook mogelijk om talen op te slaan, zodat je deze offline kunt gebruiken. Ideaal voor op vakantie!

Offline gebruiken? Ga naar Menu > Instellingen > Offline talen beheren > selecteer de taal

 

5. SeatGuru - Kies de beste plek in het vliegtuig

Als je de mogelijkheid hebt om een eigen stoel te kiezen, is het handig als je van te voren al weet wat de beste plekken zijn. Met de app SeatGuru kan je met behulp van je vluchtnummer de interactieve plattegrond van het vliegtuig bekijken.

 

6. App de Vakantiedokter - Chatten met een Nederlands medisch expert

Je bent op vakantie en hebt bijvoorbeeld last van misselijkheid, gekke bultjes of een bijsluiter die je niet begrijpt. Direct een arts opzoeken lijkt wellicht wat overdreven, dus daarom is deze app een ideale uitkomst. In onze test werkte de app uitstekend. Bij spoedeisende hulp kunnen ze je gelijk doorschakelen met een Nederlandse alarmcentrale.

 

7. VakantieBieb - Gratis boeken voor jong en oud

Geen boeken meezeulen op vakantie en de e-books uit de VakantieBieb zijn nog gratis ook! Een leuk initiatief van de Bibliotheek. Ze bieden verschillende goede titels met een variërend aanbod.

 

8. Zeker op Reis - Altijd de belangrijkste gegevens op zak

Deze app zit eenvoudig in elkaar en doet wat hij moet doen. Je vindt info over noodnummers, medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie en praktische tips. Altijd handig wanneer je geen internet hebt!

 

9. Tripadvisor - Voor reizigers, door reizigers

Dé meest onmisbare app voor alle reizigers! Bij de meeste mensen bekend, maar deze mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Tripadvisor leeft als het ware van reizigersbeoordelingen en dit maakt de informatie erg waardevol. Daarom geven we ook het advies om vóór het boeken van een overnachting altijd even Tripadvisor te checken.

 

bron: Typhone

Direct contact

News