5 TIPS OM TECHNOLOGIE OPTIMAAL IN TE ZETTEN TIJDENS JE EVENT

[photo news:5 TIPS OM TECHNOLOGIE OPTIMAAL IN TE ZETTEN TIJDENS JE EVENT]

Daan   7-11-2018  

Mix virtueel met werkelijk
De mogelijkheden van augmented reality ontwikkelen zich razendsnel en zijn inmiddels zo toegankelijk dat ze ook op congressen & events kunnen worden ingezet.

De HoloLens van Microsoft bijvoorbeeld projecteert hologrammen (virtuele 3D-objecten) in de werkelijkheid. De bril voor de deelnemers is doorzichtig zodat die de echte omgeving zien, met daarin virtuele objecten geprojecteerd, die zich als echte objecten gedragen. Een 3D-bouwwerk bijvoorbeeld blijft op tafel staan, zodat je het door er omheen te lopen van alle kanten kunt bekijken. Op medische congressen is de techniek te gebruiken om organen driedimensionaal te projecteren.

Holoporteer de spreker
Barack Obama kan een lezing geven en/of vragen beantwoorden op een congres in Amsterdam terwijl hij gewoon in Amerika zit. Misschien is dit net het argument waarmee je hem op de sprekerslijst van jouw congres kunt zetten.

Holoportation heet deze toepassing van augmented reality. Van de spreker wordt continu een 3D-scan gemaakt en via internet of (bedrijfszekerder) een straalverbinding wordt hij of zij driedimensionaal op het podium geprojecteerd.

Een goed virtueel verhaal
Wil je een deelnemer volledig meenemen in de wereld van een product of dienst, dan is virtual reality een goede keuze.

Met een VR-bril en koptelefoon op is de deelnemer helemaal afgesloten van de buitenwereld en kan die zich concentreren op hetgeen dat wordt voorgeschoteld, waardoor een intensere beleving ontstaat. Leuk is dat je de virtuele omgeving kan verkennen door je hoofd heen en weer te bewegen. Maar ook in de virtuele wereld geldt dat je iemand pas echt meeneemt met een goed opgebouwd en in een prettig tempo vertelt verhaal.

Laat video’s werken
De afgelopen jaren hebben we de opkomst van video’s gezien als onderdeel van een presentatie of zelfs als hele (bedrijfs)presentatie. Soms is ‘tv-kijken’ op een congres best leuk, al verliest een presentatie vaak zijn dynamiek bij te veel en te lange filmpjes.

Vertrouw niet op het internet – lees de wifi-verbinding – voor het live afspelen van video. Laat de sprekers vooraf het bestand toesturen via bijvoorbeeld WeTransfer en zorg dat deze voor-geïnstalleerd en getest klaar staan.

Wifi voor volle zalen
Als wifi al getest wordt voorafgaand aan een congres, dan gebeurt dat vaak in een lege zaal. Waarschijnlijk werkt de digitale verbinding dan als een trein. Maar wanneer de deelnemers binnen zijn, presteert het draadloze internet ineens als een slak die afremt in de bocht.

Het is belangrijk om bij de accommodatie te checken of de bandbreedte van de router royaal genoeg is voor het aantal verwachte deelnemers. Het aantal gigabytes dat opgehaald en verzonden wordt tijdens congressen neemt almaar toe.  Vraag specifiek en gedetailleerd naar de capaciteit van het wifi-netwerk en laat dat eventueel door jouw eigen IT-beheerder beoordelen.

Zorg in elk geval dat duidelijk is afgesproken wie er verantwoordelijk is. Dan is er altijd een aanspreekpunt en iemand die weet wat er gedaan of getest moet worden. Deze persoon kan dan ook ingrijpen als de techniek niet goed werkt tijdens een congres.

Dus professioneel of niet: er moet altijd iemand zijn die de techniek continu in de gaten houdt en direct de juiste actie onderneemt om het euvel op te (laten) lossen. Gaan jouw deelnemers zaken downloaden én gebruiken. Zorg ervoor dat je mensen hebt rondlopen die daar mee kunnen helpen? En kan het wifi-netwerk het allemaal wel aan? Niet alleen de wifi moet snel zijn, maar ook de toegang tot het draadloze internet. Maak de deelnemers op zoveel mogelijk plekken duidelijk welk netwerk ze moeten hebben en wat het wachtwoord is. En vraag ze ook niet meer in te voeren dan alleen een wachtwoord.

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws