Coole en handige gratis apps

[photo news:Coole en handige gratis apps]

Daan   7-06-2018  

Met de honderdduizenden apps voor smartphone en tablet wordt het kiezen er niet makkelijker op. Daarom helpen we je graag op weg met deze leuke apps van dit moment.

Handig voor vrienden en/of gezin

Picniic is een hulpje om een druk gezinsleven te managen. Je kunt de agenda's van alle gezinsleden naast elkaar leggen en boodschappenlijstjes maken en delen. Of kookinspiratie opdoen door recepten te zoeken. Ook handig: je kunt belangrijke gezinsgegevens (verzekeringen, medische gegevens etc.) veilig opslaan voor noodsituaties.

LouLou helpt je om een datum te prikken of vragen te stellen aan groepen via onder meer WhatsApp. Via een weblink laat je weten welke datum het best uitkomt voor een uitje. LouLou brengt snel in kaart welke datum of keuze favoriet is. 

All-in-1-List. De enige app die je nodig hebt voor al je lijstjes, of je nu boodschappen doet, op vakantie gaat of bij wilt houden welke boeken je nog wilt lezen. Ook Excelbestanden zijn in de app te importeren. Handig: je kunt je lijstjes en bestanden ook exporteren naar je mail en ze delen met vrienden.

 

In en rond het huis

Met de Ikea Place-app kun je je huis virtueel inrichten. Je scant eerst de vloer van je woonkamer, waarna je in de online-catalogus een meubelstuk kiest en op je scherm in de kamer plaatst. Je kunt er zelfs omheen lopen. Dit is een van de eerste apps die gebruikmaakt van de nieuwe mogelijkheden voor 'augmented reality' in iOS 11.

Plantengids, wil je weten wat er bloeit in dit jaargetijde? Plantengids laat zien in welke maanden planten bloeien, hoe groot ze worden en hoeveel zonlicht ze nodig hebben. Zo zoek je gemakkelijk geschikte planten voor je tuin.

Met Truecaller weet je altijd wie er belt. De app identificeert onbekende bellers en toont dat direct op je beeldscherm bij een inkomende oproep. Zo zie je meteen of degene die belt een bekende is of een vervelende spammer of telemarketeer. Die laatste groep kun je vervolgens blokkeren, zodat ze je niet nog een keer lastig vallen. Ook laat de app zien of het een geschikt moment is om iemand te bellen.

Blue light filter. Raken je ogen ook vermoeid als je lang naar het scherm van een smartphone of tablet kijkt? Door het licht wordt zelfs in slaap vallen lastiger. Door de schermkleuren aan te passen, helpt deze app problemen voorkomen maar blijft alles nog goed leesbaar.

 

Relax, onderweg of op reis

Pocket. In drukke tijden interessante artikelen opslaan en lezen in je vakantie? Dat kan met Pocket. Zie je een interessant artikel, maar heb je geen tijd om het te lezen? Met de Pocket-app bewaar je artikelen, video’s en links voor een later tijdstip. Lezen kan op ieder gesynchroniseerd apparaat, zelfs als je geen internet hebt. De lay-out van het artikel is daarbij extra simpel en overzichtelijk gehouden. Nog niet naar wens? Dan pas je de lay-out net zo makkelijk zelf aan. De app kan zelfs artikelen aan je voorlezen, al moet je wel betalen voor deze optie.

Microsoft Translator is een heel handige app voor op reis. Hij vertaalt teksten die je inspreekt en intypt, en hij bevat taalgidsen met populaire woorden en korte zinnen. Als je vooraf een taalpakket downloadt, werkt de app volledig offline, dus zonder internetverbinding. Je kunt via de app zelfs ‘realtime’ vertaalde gesprekken voeren, een functie die ook in Skype zit. Ook handig voor thuis: dankzij een browseruitbreiding kun je hele internetpagina’s vertalen.

Omvana, fijn voor in een lange trein- of busrit: een app vol met peptalks op zo'n beetje ieder denkbaar gebied.

Packing Pro is precies de app die ervoor zorgt dat je niets vergeet mee te nemen op reis.

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws