De auto van de toekomst… of de toekomst van de auto?

[photo news:De auto van de toekomst… of de toekomst van de auto?]

Daan   11-07-2019  

Je kunt je bezig houden met oplaadpunten voor elektrische auto’s. Die zijn schaars, en ze pikken een parkeerplaats in. Je kunt je ook zorgen maken over het dreigende tekort aan kobalt, dat nodig is voor de lithium-ion batterijen waar die elektrische auto’s op rijden. Kobalt is een bijproduct bij de ontginning van koper, en dat is alleen te vinden in Congo en China. En in Finland.

Het zijn reële problemen die de auto van de toekomst, de elektrische wagen,  overschaduwen. Maar je kunt je ook bezig houden met de toekomst van de auto. Een toekomst die gaat over het ethernet, 5G, en connected mobility. Waarin zelfrijdende auto’s op een 5G-snelweg met slimme tolpoortjes onderling verbonden zijn in een groot mobiel netwerk.

In de Chinese provincie Hubei gebeurt het al… en bij MOLEX ook. MOLEX levert wereldwijd elektronische connectoren, kabels en componenten voor datacentra, verlichting, de commerciële luchtvaart, defensie en de automotive markt. In de automotive markt is MOLEX koploper met MOLEX Connected Mobility Solutions. Dit is een innovatief elektronisch netwerk dat veiligheid- en entertainment programma’s binnen een moderne auto aanstuurt.

MOLEX wijdt zich geheel aan de toekomst van de auto. Laarhoven design, hun partner op het gebied van events & exhibitions, denkt mee. Met ingenieuze displays om al dit moois aan de man te brengen op vakbeurzen.

Bij de voorlaatste CES 2018 (Consumer Electronics Show) in Las Vegas presenteerde MOLEX zijn nieuwste 10 Gbps automotive ethernet platform. Alles draait om de verbindingen. Om dit te laten zien aan de beursbezoekers, hadden ze een mock-up van een auto met daarin een functionerend netwerk verwerkt. Voor de Amerikaanse automotive markt vindt dit plaats met een perspex auto op (bijna) ware grootte.

   Molex display voor de US markt

De vraag aan Laarhoven design was: “Kunnen jullie iets vergelijkbaars maken maar dan compacter en eenvoudiger te hanteren voor de Europese markt”? En Laarhoven design maakte precies dat: een prachtige kunststof display met alle componenten en connecties geintegreerd, inklapbaar, verrijdbaar, verpakt in een flight case eenvoudig naar elke locatie te transporteren.

In de transparante display zijn de elektronische verbindingen door oplichtende LED verlichting zichtbaar. Via eenvoudige bediening kunnen beursbezoekers zelf zien welke componenten ‘connected’ zijn en met elkaar communiceren. Als  een bezoeker bijvoorbeeld meer wil leren over veiligheids features binnen het netwerk, wordt via de interactieve app voor een door de bezoeker zelf gekozen veiligheids case, het netwerk ingeschakeld en zichtbaar welke componenten en devices zorgdragen voor de data flow. Als de bezoeker meer wil weten over entertainment, kan hij of zij via dezelfde applicatie hiervoor zijn of haar keuze ingeven: dan lichten de verbindingen van de versterker, de displaysystemen in de hoofdsteunen en de speakers op.

   Display met geintegreerde Molex technologie

Dit is bij uitstek een vraagstuk waar Laarhoven design zich in specialiseert: innovatieve oplossingen in communicatie en displays. Altijd in combinatie met een op experience gerichte marketing en communicatiestrategie. Samen met MOLEX gelooft Laarhoven design, dat het niet meer gaat over de auto van de toekomst, maar de toekomst van de auto. En wat is mooier dan de toekomst zelf te ervaren?

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws