Event verduurzamen

[photo news:Event verduurzamen]

Daan   29-03-2019  

Organiseer jij events voor je bedrijf? Drie tips om je event te verduurzamen.

Als het op event organisatie aankomt zijn beveiliging, gegevensbescherming en duurzaamheid belangrijke factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Vooral jongere professionals zijn zich bewust van de milieuproblematiek. Zo is in de Verenigde Staten het produceren van minder afval inmiddels een topprioriteit. Vooral millennials en generatie Z geven veel om duurzaamheid en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Organiseer je een evenement met millennials en generatie Z als doelgroep, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Drie stappen om een evenement te verduurzamen

• Kies een duurzame evenementlocatie. Kies een locatie die ISO of LEED gecertificeerd is. Wat betekent dat de locatie voldoet aan normen die het energie-efficiënt maken. De toegankelijkheid van de locatie is ook van belang, want hoe je bezoekers bij je evenement komen kan veel uitmaken voor de mate van duurzaamheid. Zoek naar locaties die toegankelijk zijn met het openbaar vervoer. Je kunt zelfs een stapje verder gaan door gratis busvervoer aan te bieden.

• Recycle. Zorg ervoor dat er recyclingbakken zijn zodat je bezoekers weten waar ze papier en plastic moeten weggooien. Zo draag je bij aan een schone omgeving.

• Werk met een duurzame cateraar. Neem een milieubewuste cateraar in de arm. Werk samen met leveranciers die alleen lokaal en verantwoorde ingrediënten en gerecycled of milieuvriendelijk servies gebruiken. Je kunt ook overwegen om waterstations op te zetten om het aantal plastic flessen te verminderen. Wil je nog een stapje verder gaan? Bied dan bijvoorbeeld alleen vegetarisch eten aan. Tip: zoek een lokale organisatie die donaties van overgebleven voedsel accepteert.

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws