Meerdere sprekers op je events

[photo news:Meerdere sprekers op je events]

Daan   7-03-2019  

Meerdere sprekers op je events? Zorg ervoor dat de inhoud aansluit bij het concept en er geen overlappingen zijn tussen de verschillende sprekers. Lees hier de tips om concept, vorm en inhoud af te stemmen.

 


Ga met de belangrijkste sprekers aan de slag om de hoofdlijnen van hun presentaties te bespreken nadat het concept is bepaald. Zorgen ervoor dat de inhoud aansluit bij het concept en er geen overlappingen zijn tussen de verschillende sprekers.
Verzamel en structureer de presentaties samen met de sprekers.
- Begin met een blanco blad
- Denk na wat de drie belangrijkste punten zijn die jij wenst dat het publiek onthoudt
- Gebruik post-its of een mindmap om de verhaallijn te verzamelen en te groeperen
- Bouw het verhaal sterk op en begin krachtig
- Zorg voor een conclusie op het einde van elke presentatie

 


Het design van de slides wordt volledig in overeenstemming met het conceptuele moodboard opgemaakt. De stijl wordt in de presentatie van elke spreker doorgetrokken. Geen uitzonderingen. Ook de presentaties van de sprekers die in kleinere break-outs presenteren, worden grafisch afgestemd.
Voor sommige presentaties is het leuk om het publiek te betrekken bij de opbouw van de presentatie. Er bestaan tools om het publiek te laten stemmen of reageren en dit meteen in de presentatie te laten verschijnen. Het vergroot de aandacht en betrokkenheid.
Een repetitie de dag voor het evenement is ideaal om de spreker het podiumgevoel te laten voelen. Maar meteen wordt ook duidelijk of de uitgezette lijn van de presentatie nog moet worden aangepast. Volgorde en inhoud van de presentatie kunnen dan nog aangepast worden.
Zelfs op de dag van het evenement is het handig om nog aanpassingen te kunnen doen aan een presentatie. Uiteindelijk moet een closing van zo'n evenement inspelen op wat er allemaal gebeurd en gezegd is.

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws