Nog geen vakantie bestemming?

[photo news:Nog geen vakantie bestemming?]

Daan   21-07-2019  

Wat dacht je van deze  10 plekken op de UNESCO Werelderfgoedlijst?


1. Angkor Wat – Cambodja
De hindoeïstische tempel Angkor Wat, door velen beschouwd als mooiste religieuze bouwwerk ter wereld, bevindt zich op 20 minuten afstand van de stad Siem Reap. Deze indrukwekkende, archeologisch zeer interessante plek, gebouwd tussen 1113 en 1145, trekt de aandacht vanwege de rijkdom aan details die de enorme tempels sieren. 


2. Galápagos eilanden – Ecuador
Vanuit Quito of Guayaquil vlieg je naar de wonderschone Galápagos eilanden, op ongeveer 1000 km uit de kust van Ecuador, het land waaraan het toebehoort. De eilanden zijn werelderfgoed vanwege de enorme rijkdom in biodiversiteit gevormd door zeldzame planten en dieren. 


3. Akropolis – Griekenland
De machtige Akropolis staat voor ‘hoge stad’ (akro betekent hoog, polis betekent stad). Waar je ook in Athene loopt, de Akropolis zie je bijna altijd. Bovenop de Akropolis staat het Parthenon, toegewijd aan de godin Athene. 


4. Nationaal park Göreme – Turkije
Deze Werelderfgoedplek met cultuur, natuur en veel historie biedt twee-in-één. Het nationale park Göreme in Turkije ligt naast de ruige rotsen van Capadoccië. Dit nationale park bestaat naast een overweldigende natuur uit woningen, grotdorpen en ondergrondse steden en kloosters.


5. Great Barrier Reef – Australië
Meerdere steden in het Noorden van Queensland fungeren als entree naar deze omvangrijke archipel gevormd door meer dan 2900 individuele koraalriffen en 900 eilanden omgeven door paradijselijke stranden. Duiken is de meest beoefende activiteit bij het iconische Great Barrier Reef. 


6. Nationaal Park Foz do Iguaçu – Brazilië en Argentinië
Brazilië en Argentinië zijn rivalen op het voetbalveld, maar voor eeuwig met elkaar verbonden dankzij een van de zeven wereldwonderen van de natuur: de immense watervallen van Iguaçu. 


7. Paaseiland – Chili
Paaseiland, ook wel Rapa Nui genoemd, is een hoogtepunt voor wie geïnteresseerd is in mysterieuze archeologische ontdekkingen in combinatie met indrukwekkende natuur gevormd door vulkanen en groene heuvels. De gigantische beelden, Moais, die op diverse plekken gevonden zijn, vormen nog altijd een mysterie. 


8. Nationaal park Serengeti – Tanzania
Een safari in een Afrikaans land is gegarandeerd een verrijkende ervaring in je leven dankzij de overweldigende natuur en het zien van dieren als steppezebra’s, gnoes en olifanten. In Nationaal park Serengeti komt het beste samen wat Tanzania te bieden heeft: zeldzame planten- en diersoorten, duizenden roofdieren, 1,5 miljoen planteneters, een rijke vegetatie en de opvallende cultuur en levensstijl van de Masai. 


9. Historisch centrum van Napels – Napels
De stad Napels aan de baai van Napels werd gebouwd in de 9e eeuw voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Het historische centrum is een van de mooiste en grootste van Europa: z’n 1700 hectare behoort tot werelderfgoed. 


10. Mont Saint-Michel – Frankrijk
De oude abdij op dit piepkleine schiereiland is zowel een bedevaartsoord als een geliefde plek voor toeristen. Er komen er maar liefst 3,5 miljoen per jaar. Ondanks dat het druk kan zijn, blijft het een magische aantrekkingskracht uitoefenen. 

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws