Vergroot je bereik op social met 266 #Hastags

[photo news:Vergroot je bereik op social met 266 #Hastags]

Daan   18-04-2018  

Laarhoven design biedt oplossingen voor je live communicatie. Maar ook voor online communicatie hebben we oplossingen met behulp van tips & tricks.

Met de start van Twitter in 2006 werden de eerste Hastags geïntroduceerd. Het ‘hekje’ wordt gebruikt om onderwerpen toe te kennen aan berichten. Op onderwerp kan gezocht worden, dus wordt je post eenvoudiger teruggevonden en vergroot je bereik. Naast Twitter, gebruiken ook andere socialmedia-platformen Hashtags, zoals Facebook, Pinterest en Instagram. De Hastags zijn niet meer weg te denken uit onze communicatie.

# Engagement
Met name op Pinterest en Instagram zijn Hashtags populair. Ook als ondernemer kun je gebruik maken van Hashtags om je bereik te vergroten. Je vergroot je vindbaarheid, dat ook weer goed is in zoekmachines. Bij Twitter bepaald het gebruik van het aantal Hastags je engagement. Zo heb je met 2 Hastags per tweet meer engagement. Maar plaats je er teveel dan kan de engagement dalen met maar liefst 10% of meer. Het tegenovergestelde is bij Instagram. Hoe meer Hastags, soms wel meer dan 10, hoe beter de engagement. Maar op Facebook is het beter om geen Hastags te plaatsen want daar scoor je nauwelijks extra bezoekers mee. De vraag is of na de ‘lekken’ van Facebook en de stunt van Arjen Lubach , Facebook nog interessant blijft?

# Veelgebruikte Hastags voor instagram
Naast de veelal consument gerelateerde Hastags zoals #cute, #followme, en #selfie willen we je er een aantal niet onthouden, omdat ze typisch Insta zijn.
#love: Nummer één van de meest gebruikte Hastags.
#instamood: Foto’s die het humeur aangeven
#instagood: Op de tweede plaats in de top 10, foto’s waar je trots op bent
#igers: Is de afkorting van Instagrammers of #ig de afkorting van Instagram
#tbt: Op de 4e plaats in de top 10, foto’s die oude zijn of oude voorwerpen bevatten. Het betreft de afkorting van ThrowbackThursday.
#foodporn: mooie verleidelijke foodfotografie want food is hot!
En op de laatste plaats van de top 10 meest gebruikte Hastags:  #tagforlikes

# Infographic 266 Hastags
Weet je, voor de zakelijke markt, niet welke je het beste kunt gebruiken of welke het beste resultaat oplevert? SocialMediaToday heeft een infographic (doet het trouwens ook goed op social) ontwikkeld met maar liefst 266 Hashtags. De Hashtags hebben een groot bereik en zijn verdeeld in 38 categorieën, zoals productiviteit, grafische vormgeving, bloggen, fashion, koken, reizen, branding en quotes.


Laarhoven design is benieuwd naar jullie successen, of juist flops, bij het inzetten van (bepaalde) Hashtags op Instagram. Laat het ons weten en deel met #laarhovendesign #customerexperience!

Datum: 11/4/2018 | Laarhoven design International
Bron: Frankwatching | gemmasands.co.uk | postplanner.com | SocialMediaToday

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws