Voorjaarsvakantie, even lekker Netflixen?

[photo news:Voorjaarsvakantie, even lekker Netflixen?]

Daan   22-02-2019  

Met al die mooie filmlocaties is het regelmatig even wegdromen tijdens het kijken van een televisieserie. Dat met name Netflix een bijna onuitputtelijke bron is van reisinspiratie wordt bewezen door onderstaande series.


Narcos
De eerste seizoenen van Narcos speelden zich af in Colombia, en brachten veel nieuwsgierige toeristen naar steden als Medellin, Bogota en Cali.  Nu ook te zien via Wie is de Mol?
Zou het nieuwste seizoen diezelfde uitwerking hebben op Mexico? Waar Narcos zich grotendeels afspeelt in de stad Guadalajara.
Peaky Blinders, speelt zich af in het Birmingham van de jaren ’20, maar lang niet alle scènes werden opgenomen in deze Engelse metropool. Zo dienden onder andere het gemeentehuis en de Victoria Baths in Manchester als decor, maar ook in Liverpool, Leeds en het openluchtmuseum in Dudley werden scènes opgenomen.


Ozark
De Amerikaanse staat Georgia is een populaire locatie voor films en series, zo werden hier Stranger Things en The Walking Dead opgenomen. Verrassend genoeg is ook de duistere Netflix-serie Ozark hier gefilmd, terwijl deze zich eigenlijk hoort af te spelen aan de oevers van Lake of the Ozarks in de staat Missouri. De officiële verklaring hiervoor is het mooie landschap van Georgia, maar het schijnt vooral te maken hebben gehad met gunstigere belastingregels.


Prison Break
In meeste recente afleveringen van Prison Break, wordt een aardige wereldreis gemaakt, maar in werkelijkheid werden de meeste afleveringen gewoon op Amerikaanse bodem geschoten. Zo spelen de scènes uit Panama zich in werkelijkheid af in Pensacola in Florida, en werden de afleveringen van seizoen 5 niet in Jemen, maar in het Canadese Vancouver opgenomen.
Fargo, Fargo is de grootste stad van North Dakota in de Verenigde Staten, maar eigenlijk werd de Netflix-serie gewoon in Canada opgenomen. Voor alle seizoenen werd uitgeweken naar de stad Calgary en het zuiden van de staat Alberta.


House of Cards
Het openingsfilmpje van House of Cards is fantastische reclame voor de stad Washington. Je ziet iconen als Capitol Building en het Washington Monument voorbijkomen, maar de meeste beelden uit de serie werden eigenlijk opgenomen in Baltimore. Baltimore wordt wel vaker gebruikt als stand-in voor Washington DC, en dat heeft alles te maken met de vele statige gebouwen. Zo werden scènes opgenomen in het Maryland State House, het War Memorial Building en The Peabody Institute.


The Crown
In de serie The Crown volgen we het wel en wee van de Britse Royals en passeren de mooiste Engelse filmlocaties de revue. Uiteraard kon niet worden gefilmd in Buckingham Palace, maar Lancaster House in Londen heeft ook zeker de nodige charme. Andere noemenswaardige filmlocaties zijn Ely Cathedral in Cambridgeshire, Greenwich Naval College in Londen en Slains Castle in Aberdeenshire. Veel buitenlandse scènes werden overigens ook op een andere locatie opgenomen. Zo diende Zuid-Afrika als decor voor scènes die zich eigenlijk in Ghana, Bermuda, Griekenland, het Amazonegebied en Australië zouden moeten afspelen.


Brooklyn Nine-Nine
Zoals de naam al doet vermoeden speelt de leukste politieserie van Netflix zich af in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Helaas word je als kijker gefopt, want deze serie is volledig opgenomen in een studio in Los Angeles. Behalve sfeerbeelden krijg je dus weinig van het echte New York te zien.

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws