Werken in de zomer

[photo news:Werken in de zomer]

Daan   7-06-2018  

Werken in de zomer pfff… wat trek je aan naar een event of kantoor?

Voor vrouwen is het in de zomer net iets makkelijker om je zakelijk te kleden dan voor mannen. Met hoge temperaturen in de zomermaanden is het natuurlijk verleidelijk om ook wat luchtiger gekleed te gaan naar je werk. Maar er is een duidelijk verschil tussen werk- en privé-kleding, ook in de zomer. Wat doe je aan met warm weer naar je werk?

Hoe weet je wat wel en niet kan?
Als je twijfels hebt, kan je vragen of er een protocol is voor kleding op je werk. Vaak staat in een kledingprotocol wat wel en wat niet mag. Het hangt erg af van de beroepsgroep waar je werkzaam bent, maar het moet natuurlijk altijd netjes en zakelijk blijven. Dat mag overigens best een mouwloos jurkje zijn. Als je er maar rekening mee houdt dat als je een zakelijke bespreking of vergadering hebt je even een kort jasje er over aandoet. Blote armen en schouders kunnen dan echt niet.

Wat is de belangrijkste regel?
De key rule is eigenlijk: zorg dat het niet afleidt. En dat is best tricky. Want wat bij de één heel goed staat, kan bij de ander juist heel afleidend zijn. Die ene collega valt totaal niet op met een T-shirt, terwijl de ander het nakijken heeft. Als je er het goede figuur voor hebt, kan er eigenlijk heel veel. Kortom, het hangt er ook een beetje vanaf hoe je er uitziet.

Wat trekken de heren aan in de zomer?
Draag je normaliter altijd een pak, dan is het nu een kwestie van laagjes weglaten. Geen t-shirt onder je blouse of laat je jasje thuis.
Verder kan een overhemd met korte mouwen echt niet meer! Stroop maar je mouwen op! Dat  is stijlvoller en modieuzer. Als je niet altijd in pak hoeft te verschijnen, kan je in de zomer goed voor de dag komen met een t-shirt onder je colbert. Hoewel het erg hip is om een lage V-hals te dragen, is borsthaar natuurlijk niet de bedoeling. Andere opties zijn een linnen blouse of een mooie polo.
Trek in ieder geval geen verwassen T-shirt (zo eentje met teksten erop) uit de kast. Ook hier geldt, we zijn niet op vakantie. En last but not least: een korte broek is uit den boze.
Ga voor natuurlijke en luchtige stoffen. Denk aan een linnen pak, of een katoenen blouse. Zolang het maar ademt! En draag dan bij voorkeur iets dat wat wijder valt, zodat het niet gaat plakken.

HEREN NIET DOEN!

Overhemd met korte mouwen
Badkleding (zwemshorts als korte broek bijvoorbeeld)
Afritsbroeken (kom op zeg…)
Zichtbare tattoos
Sokken in sandalen (euhee..)
Slippers (we zijn niet op de camping…)
Hawaii-prints (we zitten niet op Hawaii….)

Hoeveel ‘bloot’ mag je zien bij vrouwen?
Blote benen? Een panty hoeft niet in de zomer. Twijfel je? Neem dan een lichte panty (huidkleurige zomerpanty’s). Houd je decolleté bescheiden. Een jurkje of rokje is ideaal in de zomer. Let wel op de lengte! Als je zittend werk doet, kies dan een rok die tot maximaal net boven de knie opkruipt. Heb je die dag een presentatie? Neem dan een luchtig jasje of vestje mee, die je tijdens je afspraak kan dragen. Maar let op! Losse fladderende kleding bij mooi weer, kleedt totaal niet af en is minder zakelijk. Als je voor strakke kleding kiest, let dan wel op je ondergoed, want randen van ondergoed, strings die je door de broek heen ziet willen we liever niet zien!
Ook schoenen met een open teen kunnen prima, maar dan moeten de nagels wel netjes gelakt zijn. Een open hiel daarentegen kan alleen als het héél warm is en de voet moet dan in topconditie verkeren. Maar ook sneakers kunnen deze zijn immers hot en happening. Ze worden steeds galanter en kunnen ook onder een jurk of rok. Zorg er wel voor dat je geen randjes ziet van je sok.
Tip: Steek tijdens een zakelijke afspraak je haar altijd op, dat oogt netter.

DAMES NIET DOEN!

Strakke kleding die aftekent
Zichtbare bh-bandjes (een Marlies Dekkers-decolleté bijvoorbeeld)
Strapless topjes, tops met een lage hals, tanktops
T-shirts met teksten
Korte broeken, hotpants
Zichtbare tattoos
Fladderige zomer- en strandjurkjes
Slippers (we zijn niet op de camping…)

Tot slot:
Het is heel fijn dat op warme dagen je werkplek op kantoor lekker koel blijft. Een airco is op warme dagen dan ook onmisbaar. Zorg er wel voor dat als de airco op kantoor aanstaat, je altijd een dun zomervestje een kort jasje of blazer bij je hebt.
Houd de kleuren lekker zomers en licht! Kies voor lichtgrijs, wit of nude.
Kijk uit voor het grijze t-shirteffect: als je een beetje zweet, is dat al te zien. Laat die dus ook maar in de kast. Deodorant meenemen naar je werk altijd een goed idee.

Wil je op de hoogte blijven?

Laatste nieuws